Borok

Az Ital Magyarország bor portfóliója három fő pilléren nyugszik. A legnagyobb volument kitévő , legismertebb magyar bortermelők válogatott tételei mellett fontos szerepet töltenek be a saját fejlesztésű és menedzselésű márkák, valamint a nagy kereskedelmi láncok sajátmárkás termékei is.

Az Ital Magyarország stratégiai partneri viszonyt alakított ki közel 60 neves magyar borászattal, kiszolgálva igényeiket a logisztika, értékesítés és a marketing területén. Az Ital Magyarország saját márkái jelen vannak a legjelentősebb borvidékekről, így Tokaj, Eger, Villány, Szekszárd, Balaton és az Alföld területéről . Legfontosabb márkái az Egerváry, a Báthory, a Lovassy és a Corvus Tokaj.

Optimus QV Bodri Pincészet

Optimus QV

A Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor, ami a pincészet legjobbjainak a legjobbja. Az alapborok a legjobb területekről származó alacsony termés hozamú szőlőből készültek. A hagyományos erjesztést követően a borok 12 hónapig külön-külön első töltésű, közepes égetésű, kis tölgyfahordókban érlelődtek, házasításuk után még 6 hónapra visszakerültek további érlelés céljából. Buja lekváros illat, nagy test, hosszú eltarthatóság jellemző borunkra fogyasztását ajánlom az Ünnepi asztalra nagy vadak mellé és nemes húsok kiegészítőjeként 16-18 C fokon.

Űrtartalom0,75 l

BodrikutyaSzekszárdi Cuvée Bodri Pincészet

BodrikutyaSzekszárdi Cuvée

Új vörös házasításunk, mely nem csak az állatbarátok kedvence, hanem a könnyed gyümölcsös vörösborok kedvelőit is megcélozza. A bor: kékfrankos és merlot fajták házasítása. Érett meggyes illatával gyümölcsös és egyben bársonyos ízével méltó a mindennapok bearanyozására. 16-18 C fokon könnyebb paprikásokhoz, sültekhez, pörköltekhez ajánlom.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Cabernet Sauvignon Bodri Pincészet

Szekszárdi Cabernet Sauvignon

A Föld egyik legelterjedtebb kékszőlő fajtája a dűlőinkben is kiváló vörösbort eredményez. A kíméletes feldolgozás és a hosszan tartó fermentáció, valamint a hordóban eltöltött idő szép egyensúlyú, illat- és zamatgazdag, harmonikus bort eredményez. Nehezebb ételekhez, gyümölcsmártással készült húsokhoz ajánlom fogyasztását 16-18 C fokon.

Űrtartalom0,75 l

Faluhely Cuvée Bodri Pincészet

Faluhely Cuvée

Pincészetünk a szekszárdi Faluhely dűlőben terül el. A kékfrankos, a merlot, a cabernet fajták, és a minőségi hordókban való érlelés kiváló vörösbort eredményezett. Nagy testű, de leginkább az elegancia sugárzik borunkból, melynek vaníliás, édeskés, fűszeres illata a domináns. Íze bársonyos, érett feketebogyós gyümölcsöket idéz. Vadételekhez, nemes marhahúsból készült ételekhez, érett sajtokhoz ajánljuk fogyasztását 16-18 C –on.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Kadarka Bodri Pincészet

Szekszárdi Kadarka

Szekszárd három kiváló dűlőjében szüreteltük ennek a vidám kadarkának az alapanyagát. Rubinszínű, fűszeres illatú, közepesen telt, gyümölcsös bort készítettünk belőle, mely lágy szövetű, üde, eleven savú, inkább kicsit férfias karakterű bor. Gyümölcsös, nagyon jó ivású, „kérek még”-típusú, karcsú szerkezetű, magyaros karakterű ez a kadarka, melynek fogyasztását 14 C fokon ajánlom halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz.

Űrtartalom0,75 l

CIVILIS CUVÉE Bodri Pincészet

CIVILIS CUVÉE

Kiváló szekszárdi dűlőkben termett szőlők szolgáltak alapanyag gyanánt. Összetevői Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zweigelt és Kadarka.
Rubin szín, közepes intenzitású érlelt illat jellemzi, melyben a bogyós gyümölcsök jelennek meg leginkább fekete ribizli, áfonya kis vaníliás fűszerességgel. Ízében egyensúlyban lévő bársonyos tanninok jellemzőek, közepesen testes gyümölcsös és toastos jegyekkel.16-18 C fokon, vörös húsokhoz, fűszeres, paprikás ételekhez ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Fehér Civilis Cuvée Bodri Pincészet

Fehér Civilis Cuvée

Ezt a könnyed fehér küvénket is a jó beszélgetések mellé szánjuk: a Civilis kerek, telt, finom savú házasítás, melynek gerincét az olaszrizling alkotja, az ő keserédes érintése uralja az ízképet. A Civilis szó azt jelenti, hogy polgári, közösségi, nyájas. Ilyen ez a tartalmas fehérbor, melyet 10-12 fokra hűtve hideg zöldséges és tojásos előételekhez, húsleves után, borjúból készült fogásokhoz, valamint fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz ajánlok.

Űrtartalom0,75 l

ROZISzekszárdi Rosé Bodri Pincészet

ROZISzekszárdi Rosé

Ez a Rose a hagyományainknak megfelelően nem más, mint Észak és Dél szövetsége. Az Észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a Dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát. Fogyasztását 6-8°C fokon friss gyümölcsök, saláták mellé télen-nyáron egyaránt ajánlom.

Űrtartalom0,75 l

Ezerjó Frittmann Borászat

Ezerjó

A napsütötte Kunsági Borvidék szívében, Soltvadkerten, készült ez a palack bor. Intenzív zöldes illatvilággal bír, illetve megbújó citrusos jelleggel, ami szépen folytatódik a bor ízében. Savaiban, mind zamatában, igen harmónikus borról van szó. Fogyasztása közben, először azaz érzésünk támad, hogy könnyű, üde borral van dolgunk, de valójában egy komplexebben, hosszan tartó, zamatban nagyon gazdag, igazán finom íz érzetet hoz magával.

12-14°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, és halételekhez, sajtokhoz.

Űrtartalom0,75 l

Cabernet Franc Frittmann Borászat

Cabernet Franc

A Cabernet Franc FPV (Frittmann Pince Válogatás) önállóan és más borokkal házasítva is kiváló minőségű bort ad, bizonyíték erre ez a palack fahordóban érlelt nagytestű vörösbor. Mélyvörös színű, száraz vörösbor, élénk savtartalommal. Illatában a piros bogyós gyümölcsös, konyakmeggyes, csokoládés, aszaltszilvás jegyek jelennek meg, hosszú utóíz jellemzi. A tölgyfahordós érlelés különleges ízekkel „öltözteti” fel, úgy mint a dohány, vanília valamint kellemes füst aroma jelenik meg benne.

Űrtartalom0,75 l

Cserszegi fűszeres Frittmann Borászat

Cserszegi fűszeres

Bakonyi Károly állította elő az Irsai Olivér és a Piros Tramini kereszteződéséből. Reduktív technológiával készült muskotályos illatú bor. Ízében szolídabb, de annál kellemesebb harmónikus savtartalommal bír.

Ajánljuk 12-14 °C-on borjúhúsokhoz, libamájhoz, desszertekhez.

Űrtartalom0,75 l

Generosa Frittmann Borászat

Generosa

Amit a fajtáról tudni kell: A Generosa egy magyar, Bíró Károly által nemesített fehérborszőlő-fajta. 1951-ben hozták létre az Ezerjó és a Piros Tramini kereszteződéséből. Érdekessége, hogy maga a szőlő vöröses, rózsaszínes a bor ami készül belőle fehér lesz.

A bor friss, gyümölcsös, elegáns savakkal, mely megőrizte a két szülő elegáns íz- és illatvilágát.

Ajánljuk 12-14 °C-ra hűtve szárnyasokhoz, halétalekhez.

Űrtartalom0,75 l

FriSecco /Irsai Olivér - Ezerjó/Gyöngyözőbor Frittmann Borászat

FriSecco /Irsai Olivér - Ezerjó/Gyöngyözőbor

A gyönyözőbor egy igen könnyed, fiatalos, frissítő és üdítő hatású borspecialitás. Hasonlóan készítjük, mint a hagyományos borokat, viszont egy különleges szaturációs technológiával magasabb szénsavtartalmat érünk el. Ennek köszönhetően a bor még frissebb, üdébb jellegűvé válik.

Illatban friss, üde, gyümölcsös, ízben mindez kiegészül citrusos jegyekkel. A kellő savtartalom szépen egészíti ki, jól fogyasztható bor szép lecsengéssel.

Kiváló aperitif 9-10 °C-on fogyasztva.

Űrtartalom0,75 l

Kékfrankos Frittmann Borászat

Kékfrankos

Rubinvörös színű, bársonyosan fanyar, meggyre emlékeztető jegyekkel bíró vörösbor. Harmónikus savtartalom, karakteres íz jellemzi, testes vörösbor.

Ajánljuk marha-, vadételekhez, pörköltekhez 16-18°C-on.

Űrtartalom0,75 l

Rajnai rizling Frittmann Borászat

Rajnai rizling

A világon az egyik legelterjedtebb fehérbort adó szőlőfajta, Németországból, a Rajna mellékéről származik. Zöldes szalmasárga színű, illatában lédús fehér húsú őszibarackra emlékeztet, egy kis fajtára jellemző citromossággal megbolondítva. Harmónikus zamatú, könnyed friss bor, kellemesen űdítő savkészlettel.

Ajánljuk halakhoz, szárnyasokhoz, könnyű ételekhez 10-12°C-on.

Űrtartalom0,75 l

Rosé Art Frittmann Borászat

Rosé Art

Talán ilyen az igazi Nő…!? kecses és elegáns ám mégis könnyed és kacérkodó. Nincs ez másképp ezzel a borral sem. Illata jellegzetesen gyümölcsös elhintve ribizlis, málnás jegyekkel. Könnyed, üde harmónikus bor, finom savai szépen egészíti ki.

Ajánljuk hideg meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10 12 °C-on.

Űrtartalom0,75 l

FriSecco /Kékfrankos rosé/Gyöngyözőbor Frittmann Borászat

FriSecco /Kékfrankos rosé/Gyöngyözőbor

A gyönyözőbor egy igen könnyed, fiatalos, frissítő és üdítő hatású borspecialitás. Hasonlóan készítjük, mint a hagyományos borokat, viszont egy különleges szaturációs technológiával magasabb szénsavtartalmat érünk el. Ennek köszönhetően a bor még frissebb, üdébb jellegűvé válik.

Illatban friss, üde, gyümölcsös: szamóca, málna. A kellő savtartalom szépen egészíti ki, jól fogyasztható bor szép lecsengéssel.

Kiváló aperitif 9-10 °C-on fogyasztva.

Űrtartalom0,75 l

Irsai Olivér Frittmann Borászat

Irsai Olivér

Pozsonyi fehér és a Csabagyöngye keresztezéséből kialakult fajta, melynek bora, világos zöldessárga színű, muskotályos, gyümölcsös illatú. Harmonikus savakkal rendelkezik. Üde, friss, ropogós, citrusra emlékeztető jegyekkel. Kiválóan alkalmas fiatalok beszélgetős borának, bulik, partik kisérőjének.

Ajánljuk 9-10°C-ra hűtve fűszeres ételek előtt, vagy szárnyas sültekhez, gyümölcsös desszertekhez.

Űrtartalom0,75 l

Muskotály Cuvée Frittmann Borászat

Muskotály Cuvée

Irsai Olivér és Cserszegi fűszeres házasításából született meg, ez a muskotályos jellegű félédes, fehér bor. Illata tükrözi a két muskotályos fajta üde szépségeit. A bor lágy karakterű, illatos, gyümölcsös.

13-14 °C-on ajánljuk fogyasztani.

Űrtartalom0,75 l

Rosé Frittmann Borászat

Rosé

A bor színe szép rózsaszín, tisztán csillog. Friss, gyümölcsös illatú szamócás, málnás jegyekkel. Élénk, de nem tolakodó, mindezt ízben is folytatja, virgonc, kerek és arányos, jólesik megforgatni a szájban, és jólesik lenyelni is. Finom savai szépen egészítik ki, és teszik harmonikussá a bor zamatát.

Ajánljuk hideg meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12 °C-on.

Űrtartalom0,75 l

Portugieser Frittmann Borászat

Portugieser

Szőlőből megőrzött, kellemes gyümölcsös illattal rendelkező, mélyvörös színű, harmonikus bor.

Fácán-, fogoly és más sültek méltó kísérője lehet, 16-18°C-on.

Űrtartalom0,75 l

Kadarka Frittmann Borászat

Kadarka

Világos rubin színű, könnyed, különösen gyümölcsös illatú és ízű vörösbor. Illatában és ízében is dominál a fűszeresség, a paprikás jelleg, ettől válik tüzessé a bor, viszont nincs bántó csersavtartalom, amely elrontaná az ízek harmóniáját. Ez a palack is bizonyítja, hogy ebből a régi magyar fajtából csökkentett terméshozammal rendkívül jó minőségű bor készíthető.

Ajánljuk pörköltekhez, gulyásételekhez 16-18°C-on.

Űrtartalom0,75 l

Kékfrankos PrémiumFrittmann Pince Válogatás (FPV) Frittmann Borászat

Kékfrankos PrémiumFrittmann Pince Válogatás (FPV)

Egy remek évjáratból származik, és nagy élményt nyújt a kékfrankos kedvelőinek. Tölgyfahordóban érlelt, íz világában szépen megmaradnak a fanyar, meggyre emlékeztető ízek. A tanninokat harmonikusan megjelenítő vörösbor. A fahordós érlelés testesebbé és elegánssá teszi.

Ajánljuk pörköltekhez 16-18°C-on

Űrtartalom0,75 l

Merlot SelectionFrittmann Pince Válogatás (FPV) Frittmann Borászat

Merlot SelectionFrittmann Pince Válogatás (FPV)

Barrique hordóban érlelt, bársonyos, szép, lekerekedett savakkal bíró vörösbor. A hordós érlelés szépen kidomborítja a kesernyés csokoládé ízt. Enyhe gyümölcsösség jellemzi, amely főként az erdei gyümölcsökre emlékeztet. Kellemes hatást adó tanninokkal rendelkező vörösbor.

Ajánljuk pörköltekhez és vadételekhez 16-18°C-on.

Űrtartalom0,75 l

Cabernet Sauvignon - FrancFrittmann Pince Válogatás (FPV) Frittmann Borászat

Cabernet Sauvignon - FrancFrittmann Pince Válogatás (FPV)

A két szőlőfajta együtt szüreteléséből született meg ez a bor. Jellegzetesen fűszeres, csersavakban gazdag, karakteres, zamatos, mély rubin színű bor, melynek összetett illatjegyeiben felismerhető a szilva és az erdei szeder. Közepesen égetett barrique hordóban érlelődött, melynek köszönhetően a bor karakterei szépen összesimultak és megjelentek a csokoládés, füstös jegyyek.

Ajánljuk 16-18°C-on vadételekhez és pörköltekhez.

Űrtartalom0,75 l

Cabernet Franc Frittmann Borászat

Cabernet Franc

A Cabernet Franc FPV (Frittmann Pince Válogatás) önállóan és más borokkal házasítva is kiváló minőségű bort ad, bizonyíték erre ez a palack fahordóban érlelt nagytestű vörösbor. Mélyvörös színű, száraz vörösbor, élénk savtartalommal. Illatában a piros bogyós gyümölcsös, konyakmeggyes, csokoládés, aszaltszilvás jegyek jelennek meg, hosszú utóíz jellemzi. A tölgyfahordós érlelés különleges ízekkel „öltözteti” fel, úgy mint a dohány, vanília valamint kellemes füst aroma jelenik meg benne

Ajánljuk 16-18°C-on vadételekhez, pörköltekhez és grillezett ételekhez.

Űrtartalom0,75 l

Stílus Classic száraz vörösbor Günzer Tamás

Stílus Classic száraz vörösbor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Kékfrankos és Pinot Noir házasítás. Összetett, közepes testű vörösbor. Gyümölcsösség és barrique hordós érlelésből származó pörkölési aroma elegáns együttese jellemzi. Fogyasztását 17-18 ⁰C-on ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Mont Blanc Cuvée Günzer Tamás

Mont Blanc Cuvée

Ottonel Muskotály és Olaszrizling házasítás. Illatában Muskotály zamatában Olaszrizling. Üde, intanzív illattal rendelkező gyümölcsös száraz, fehérbor kevés széndioxiddal.

Fogyatását 10-12 C fokon ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Kékfrankos Rosé Günzer Tamás

Kékfrankos Rosé

Kékfrankos, Merlot és Pinot Noir szőlőből készült a déli gyümölcsök friss, ropogós jegyeivel rendelkező rosébor. Ízét a hozzáadott kevés széndioxid teszi kellemesebbé, légiesebbé.

Fogyasztását hal és szárnyas ételekhez, 10-12 fokra lehűtve ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Portugieser Günzer Tamás

Portugieser

Villányi Védett Eredetű Classicus Száraz Vörösbor, DHC Villány
Kiváló évjárat tartalmas vörösbora. Élénk lilás szín, lehengerlő ibolyás illat.
Fogyasztását 16- 17 °C-on ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Cabernet Franc Günzer Tamás

Cabernet Franc

Villányi Védett Eredetű Classicus Száraz Vörösbor
Kiváló évjárat, beérett vörösbora. 12 hónapot érleltük barrique hordóban. Sok-sok gyümölcs és kevés pörkölési aroma jellemzi. Közepes testű bor, simogatóan kerek tanninokkal.
Fogyasztását 17-18 Celsius-fokon ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Kamocsay JR Olaszrizling Kamocsay JR

Kamocsay JR Olaszrizling

Friss, üde, fajtajelleges Olaszrizling, melyben a citrusos gyümölcsök, illat- és ízjegyei dominálnak, friss, üde savakkal. Levesek, saláták, tészták és balatoni halételek kiváló kísérője.

Űrtartalom0,75 l

Kamocsay JR Chardonnay Kamocsay JR

Kamocsay JR Chardonnay

A bort telt, zamatos ízvilág jellemzi, trópusi gyümölcsökkel, lekerekedett savakkal. Fehér húsokhoz, tengergyümölcseihez, zsírosabb halakhoz ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Kamocsay JR Rosé Kamocsay JR

Kamocsay JR Rosé

Könnyű rosé, rengeteg piros húsú gyümölccsel, élénk savakkal, szamócás, málnás ízvilággal. Salátákhoz, könnyű olaszos főételekhez, desszertekhez kitűnő.

Űrtartalom0,75 l

Kamocsay JR Cabernet sauvignon Kamocsay JR

Kamocsay JR Cabernet sauvignon

Fűszeres illat- és ízvilággal rendelkező vörösbor, mely szájban erdei gyümölcsöket, érett tanninokat és frissességet mutat. Marha- és vadételekhez remek választás.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Merlot Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Merlot

Mély, érett sötétbordó, koncentrált vörösbor, illatban vanília, melyet erdei gyümölcsökre emlékeztető aromái tesznek igazán izgalmassá. Szájban telt és sima; hordós érlelésből származó aromajegyek vezetik hosszan a bort.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Cuvée Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Cuvée

Szekszárd színe-java, melyben gyönyörűen egészíti ki egymást a három fajta. Friss, meggyes, bogyós gyümölcsös aromái hosszan élvezhetők minden kortyban.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Cabernet Sauvignon Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Cabernet Sauvignon

Koncentrált finom tölgyes jegyekkel átszőtt, krémes textúrájú bor, mély színe, intenzív, tiszta, fajtajelleges illat jellemzi Cabernet Sauvignonunkat.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Triangulum Cuvée Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Triangulum Cuvée

Igazi szerelmi háromszög, a Kékfrankos és Pinot Noir házassága lett teljesebb a könnyűvérű Kadarka megjelenésével. Rövid együtt töltött érlelődés után már bársonyosan simul össze a három fajta. Eltérő karakterük rafináltan egészíti ki egymást, piros gyümölcsök, meggy, ribiszke játszanak az érzékeinkkel. Aki egy könnyű, nyári kalandra vágyik, ne hagyja ki!

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Kékfrankos Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Kékfrankos

Tannin helyett a fűszerek és gyümölcsök dominálnak. Elegáns, harmonikus, mégis karakteres bor, a savak és beltartalmi értékek szép egyensúlyban vannak.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Bikavér Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Bikavér

A Szekszárdi Bikavér több szőlőfajta borának házasításával készül, melyek közül a Kadarka és Kékfrankos dominál. Tüzes, karakteres, szép savakkal rendelkező, egyszerre fűszeres és gyümölcsös közepesnél testesebb vörösbor.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Rosé Cuvée Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Rosé Cuvée

Szekszárd ismert fajtái, a termőterület, a jól megválasztott szüreti időpont, a modern technológia és egy csipetnyi avantgárd szemlélet összejátéka adja e bor összetéveszthetetlen karakterét. Az érettebb szőlő, a magasabb alkohol és a karakteres savszerkezet miatt valóban olyan, mintha egy érett, illatos gyümölcsbe harapnánk.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Cuvée Blanc Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Cuvée Blanc

A jó házasság titka az ellentétek vonzásában, vagy a hasonlóságban rejlik? Ez A Sauvignon blanc, és Cserszegi fűszeres házasítás segít a válasz megtalálásában. Könnyed jólfogyasztható, a reduktív technológia gyöngyszeme.

Űrtartalom0,75 l

Szekszárdi Olaszrizling Lajvér Avantgarde

Szekszárdi Olaszrizling

Sokan, sokat vitatkoztak rajta, mitől olasz az Olaszrizling? Ez a bor, ha meg nem is oldja a rejtélyt, de alternatív választ ad rá: sármos, vidám, élénk, olykor temperamentumos, egy pillantásával felüdít, könnyed, nyári kalandra csábít. Kalandra, amely virágillattal indít, melyet gyümölcsök majd hosszú lecsengés követ.

Űrtartalom0,75 l

Laposa Illatos Laposa Borbirtok

Laposa Illatos

Hársvirág, bodza, méz; tavaszi vadvirágok egy palackba zárva.
A csajos lendület zamatos, élénk ízvilággal egészül ki. Könnyed nyári
estéken, kettesben vagy társaságban… Bárhol, bármikor hamar elfogy.
Csak mértékkel!

12-13 fokon főleg aperitifnek ajánljuk.

Űrtartalom750 ml

Laposa 4 Hegy Laposa Borbirtok

Laposa 4 Hegy

Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György-hegy Olaszrizlingje egy
palackban. Íze, illata nagyon tiszta, fajtajelleges karakter áradó
gyümölcsösséggel, kevés mentával, kis fémes zamattal kiegészülve.
Színe a Balatonhoz hasonló türkiz árnyalatú. A savak és mineralitás
tökéletes összhangja. Egy modern klasszikus a Balaton–felvidékről.

13-14 fokon, fogas filéhez, tengeri halakhoz, tésztákhoz és grillezett
fehérhúsokhoz ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Laposa Friss Laposa Borbirtok

Laposa Friss

Nagyon friss, élénk szín, intenzív illat. Könnyed és fiatalos, 18 felett
bárkinek ajánljuk. Illatában citrusfélék, virágok dominálnak kis rozmaringgal megbolondítva. Üde savak és zamatok, Laposa stílusban.

12-13 fokon ajánljuk, aperitifnek, saláták, fehér húsok, halak mellé,
nyáron fröccsként tökéletes szomjoltó, mi is fogyasztjuk.

Űrtartalom0,75 l

Birtok Cuvée Polgár Pince

Birtok Cuvée

Két fantasztikus fajta házasítása. A Cabernet Franc régóta termesztett fajtája a Villányi borvidéknek, ehhez társul még a Syrah ős, buja ereje.Ez a két fajta bor, amely részben hagyományos hordóban, másrészt barrique hordóban érlelődött pazar házasítás, gyönyörű házasság.A bor mély gránátvörös. Illatában feketeribizli, áfonya, cédrus és aszalt szilva érezhető.Ízében szépen köszönnek vissza az illat gyümölcsei, de a hordós érlelés eredményeként kiegészül a csokoládé és a kávé aromájával. Remek társa vörös húsból készült ételeknek és a pikáns erdei gyümölcsös fiatalabb vadaknak,vízi szárnyasoknak.

Űrtartalom0,75 l

Chardonnay – Muskotály Cuvée Polgár Pince

Chardonnay – Muskotály Cuvée

Üde, kellemes fehérbor bodzavirágos, enyhén citromos illattal, mely szépen ötvözi a Chardonnay eleganciáját és az Ottonel muskotály báját. Aperitifként, valamint házi szárnyasokhoz, halakhoz ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Rosé Polgár Pince

Rosé

Portugieser, Kékfrankos és Kadarka házasításából született rozébor. A málna és a piros ribiszke aromáját illatában és ízében is hordozó, könnyű, élénk savtartalmú, rendkívül üde, elegáns bor. Lazachoz, szárnyasokhoz és bárányhoz ajánljuk.

Űrtartalom0,75 l

Nagy - Somlói BirtokborTornai Friss Tornai Pincészet

Nagy - Somlói BirtokborTornai Friss

Illatban friss, fűszeres, gyümölcsös jegyek keverednek. Ízében érett, gazdag, trópusi gyümölcsök dominálnak, a kis maradék cukor nagyon zamatossá teszi. A savak jó gerincet adnak a bornak, de az íz gazdagsága miatt nagyon jó ivású, kerek bort kapunk.

Ezzel a házasítással olyan bort alkottunk, amely méltán viselheti a Birtokbor nevet. A táj jellegzetes ízei megjelennek ugyan a borban, de mégis olyan barátságos, könnyen fogyasztható bor született, amit bátran fogyaszthatunk akár egy hétköznapi ebédhez, vagy könnyű beszélgetésekhez.

Űrtartalom0,75 l

Nagy - Somlói FurmintTornai Friss Tornai Pincészet

Nagy - Somlói FurmintTornai Friss

A „Felfedezők” Furmintja! Benne új oldaláról mutatkozik be a fajta!

Igazi „örömbor” lehet, mert a komoly fajta, gyümölcsös hangsúlyú stílusát könnyű megszeretni. A szokásosnál kissé korábban szüretelt szép gyümölcs gyönyörűen kerekedik ki belőle.

A 2012-es évjáratra jellemző lágyabb savakból sikerült így többet megőrizni, ezzel igazán vibráló, könnyű bort alkottunk. Illatában rendkívül gyümölcsös, frissessége, lendülete izgalmassá teszi. Ízében érett trópusi gyümölcsök, lazaság, mégis Furmint maradt a fajtára jellemző komplexitással, gazdagsággal. Utóízében virágos jegyek, kis mineralitás mutatja a Somlót, de a gyümölcsösség a hangsúlyos.

Űrtartalom0,75 l

Nagy - Somlói JuhfarkTornai Friss Tornai Pincészet

Nagy - Somlói JuhfarkTornai Friss

A Juhfark, ilyen gyümölcsös, könnyed stílusban szokatlan, mégis könnyen szerethető. Talán nem véletlen, hogy ez a fajta leginkább a Somlóhoz kötődik. Ez az onnét induló, híressé vált fajta most új arcát mutatja meg. Garantált, hogy még sok izgalmat fog hozni a jövőben. Illatában intenzív, édes, érett gyümölcsök keverednek. Ízben friss, a vibráló savai jól kiegészítik a gyümölcsös ízeket. Úgy tud könnyű bor lenni, hogy közben mégis tartalmas, gazdag ízeket hoz. Utóízében hosszú, kis édességgel köszön el.

Űrtartalom0,75 l

Nagy - Somlói Zenit Tornai Friss Tornai Pincészet

Nagy - Somlói Zenit Tornai Friss

Frissességében, gyümölcsösségében visszaköszönnek az ősök az Ezerjó és a Bouvier.

Az 1951-es születésű fajta, a 2012-es évjáratban a kevés csapadék mellett is megmutatta képességeit. A savakat jól sikerült megőrizni, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy kellemes gyümölcsös jellege hangsúlyosan kidomborodhasson. Bár, ha lehet, az eddigieknél is jobban törekedtünk a gyümölcsösségre, frissességre! Így sikerült ebből a magyar fajtából egy nemzetközi ízlésnek is tetsző bort alkotni az ásványokban gazdag Somlói Borvidéken.

Rendkívül friss, illatbomba, mely aromák ízben is megjelennek. A szép savak csak felerősítik a gyümölcsösséget, a kevés természetes maradék cukor pedig még kedvesebbé teszi. A frissessége és vibráló savai mellett mégis tartalmas, gazdag bor. Utóízben hosszú, izgalmas lecsengéssel.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Kékfrankos Rosé

BÁTHORY Kékfrankos Rosé

A rosé nem véletlen tartozik napjaink legkedveltebb borai közé, hisz egy könnyed nyári frissítőtől a társasági, baráti beszélgetéseken át akár komolyabb ételek kísérőjeként is megállja helyét. Könnyedségét, frissességét a modern, reduktív technológiával és a keletkezett szén-dioxid megőrzésével éri el. Ajánljuk gyümölcsökhöz, előételekhez 10-12°C-on fogyasztva vagy pár fokkal hűvösebben délutáni, esti frissítőnek.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Villányi Cabernet Sauvignon

BÁTHORY Villányi Cabernet Sauvignon

A Báthory Cabernet Sauvignon mély bíbor színű markáns tanninokkal bíró, testes vörösbor. Illata fajtajelleges, fekete ribizli, aszalt szilva, fűszerpaprika és étcsokoládé jegyeivel. Ajánljuk marhasültekhez, pörköltekhez vagy komoly beszélgetésekhez 16-17°C-on fogyasztva.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Villányi Cuvée

BÁTHORY Villányi Cuvée

A Báthory Villányi Cuvée mély rubin színű, kedves, tartalmas bor, melyben a Merlot bársonyosságát a Portugieser gyümölcsössége teszi még könnyedebbé, krémesebbé. Ajánljuk sajtokhoz, vadételekhez 16-17°C-on fogyasztva vagy meghitt pillanatokhoz önmagában is. Magas antioxidáns tartalma miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Villányi Merlot

BÁTHORY Villányi Merlot

Elegáns, szép sötétvörös, közepesen testes. Érett cserzőanyagai, jellegzetes bársonyossága, visszafogott fűszeressége könnyen megszerethetővé teszik. Méltó kísérője lehet vadételeknek erdei gyümölcsökkel, kacsasültnek, melynek köretében aszalt szilva, esetleg áfonya található.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Villányi Olaszrizling

BÁTHORY Villányi Olaszrizling

Az Olaszrizling a legnépszerűbb hazai fehérbor fajtánk. Mandulára emlékeztető ízű, friss, gyümölcsös, fajtajelleges, illatában rezedás jegyekkel. Élénk savai finomak, keserűmandulára emlékeztető íze jól illik a hagyományos magyar konyha fűszeres ételeihez.

Űrtartalom0,75 l

BÁTHORY Villányi Portugieser

BÁTHORY Villányi Portugieser

Selymesen lágy bor, ahol a hangsúly a gyümölcsösségen van: friss erdei és piros bogyós gyümölcsök keverednek némi fűszerességgel. Ajánljuk egyszerűbb ételekhez, salátákhoz vagy egy könnyed borozgatáshoz 14-16°C-on fogyasztva.

Űrtartalom0,75 l

CORVUSTokaji Édes Cuvée

CORVUSTokaji Édes Cuvée

Űrtartalom0,5 l

CORVUS Tokaji Furmint

CORVUS Tokaji Furmint

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes fehérbor.

Űrtartalom0,75 l

CORVUS Tokaji Furmint

CORVUS Tokaji Furmint

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes fehérbor.

Űrtartalom0, 75 l francia palack

CORVUS Tokaji Hárslevelű

CORVUS Tokaji Hárslevelű

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes fehérbor.

Űrtartalom0,5 l

CORVUS Tokaji Hárslevelű

CORVUS Tokaji Hárslevelű

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes fehérbor.

Űrtartalom0,75 l

CORVUS Tokaji Hárslevelű

CORVUS Tokaji Hárslevelű

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű félédes fehérbor.

Űrtartalom0,75 l francia palack

CORVUSTokaji Szamorodni

CORVUSTokaji Szamorodni

Az édes Szamorodni igazi késői szüretelésű bor, aszúsodott és túlérett fürtök válogatásával készül. Az aszúszemeket a szüretkor szedett természetes arányban tartalmazza, így stílusa, édessége sokkal jobban jellemzi az évjáratot. Gyümölcsös ízeit a tölgyfahordós érlelésből származó aromák egészítik ki.

Űrtartalom0,5 l

EGERVÁRY Egri Bikavér

EGERVÁRY Egri Bikavér

Kakukkfűre emlékeztető fűszeres, szilvás illat és zamat, valamint élénk sav- és csersav jellemzi ezt a bort. Magyaros, fűszeres ételek ideális párja.

Űrtartalom0,75 l

EGERVÁRY Egri Csillag

EGERVÁRY Egri Csillag

Az Egri Csillag helyi szőlőfajták házasításával készül így a termőhely minden szépsége megjelenik benne. Egyszerre friss, illatos, gyümölcsös, tartalmas és ásványos. Halak, szárnyasok, magyaros levesek méltó kísérője.

Űrtartalom0,75 l

EGERVÁRYEgri Rosé Cuvée

EGERVÁRYEgri Rosé Cuvée

Málnás-ribiszkés ízvilágú, intenzív gyümölcsillatú friss rozé, cseppnyi szénsavval. Kellemesen fanyar utóízével kiváló nyáresti hűsítő vagy vidám társasági partiital, de könnyű ételek, saláták mellett is megállja a helyét.

Űrtartalom0, 75 l

LOVASSY Cabernet Sauvignon

LOVASSY Cabernet Sauvignon

A Cabernet sauvignon a világ talán legelterjedtebb vörösbora. Leggyakrabban csersavban gazdag testes vörösbort készítenek belőle, ez a bor mégis inkább gyümölcsösségével, rafinált fűszerességével mutatja meg a fajta sokoldalúságát és lopja be magát a fogyasztók szívébe. A Lovassy Cabernet Sauvignon közepes testű vörösbor, illatában és ízében bogyósgyümölcsökre emlékeztető jegyekkel. Ajánljuk beszélhetésekhez, étkezések kísérőjeként elsősorban vadhúsok, fűszeresebb vöröshúsokból készült fogások mellé.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Cabernet Sauvignon

LOVASSY Cabernet Sauvignon

A Cabernet sauvignon a világ talán legelterjedtebb vörösbora. Leggyakrabban csersavban gazdag testes vörösbort készítenek belőle, ez a bor mégis inkább gyümölcsösségével, rafinált fűszerességével mutatja meg a fajta sokoldalúságát és lopja be magát a fogyasztók szívébe. A Lovassy Cabernet Sauvignon közepes testű vörösbor, illatában és ízében bogyósgyümölcsökre emlékeztető jegyekkel. Ajánljuk beszélhetésekhez, étkezések kísérőjeként elsősorban vadhúsok, fűszeresebb vöröshúsokból készült fogások mellé.

Űrtartalom1,5 l csavarzáras

LOVASSY Cserszegi Fűszeres – Irsai Olivér Cuvée

LOVASSY Cserszegi Fűszeres – Irsai Olivér Cuvée

Cserszegi fűszeres és Irsai Olivér fajták házasításából készült bor, amely légiesen könnyű, illatos és gyümölcsös, benne a tavasz minden illatával, a nyár minden zamatával. Egyszerre rendkívül lágy karakterű, friss és fűszeres, üdítő jellegű bor, amely 12-14 C⁰-on fogyasztva tökéletes partner kikapcsolódáshoz, beszélgetéshez, filmnézéshez vagy akkor, ha egy kis kényeztetésre vágyunk ízekben és illatokban.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Cserszegi Fűszeres – Irsai Olivér Cuvée

LOVASSY Cserszegi Fűszeres – Irsai Olivér Cuvée

Cserszegi fűszeres és Irsai Olivér fajták házasításából készült bor, amely légiesen könnyű, illatos és gyümölcsös, benne a tavasz minden illatával, a nyár minden zamatával. Egyszerre rendkívül lágy karakterű, friss és fűszeres, üdítő jellegű bor, amely 12-14 C⁰-on fogyasztva tökéletes partner kikapcsolódáshoz, beszélgetéshez, filmnézéshez vagy akkor, ha egy kis kényeztetésre vágyunk ízekben és illatokban.

Űrtartalom1,5 l csavarzáras

LOVASSY Egri Bikavér

LOVASSY Egri Bikavér

Az egri bikavér nem csupán a borvidék, de Magyarország legismertebb és legkedveltebb bormárkája, mely mindig többféle, a borvidéken őshonos vörösbor fajta házasításával készül. Hírneve, ismertsége a világban a 19. századtól töretlen. A Lovassy Egri Bikavér tüzes, mégis gyümölcsös, telt, ízben gazdag közepes testű vörösbor. Ajánljuk sajtok mellé borozgatáshoz, azonban igazi formátumát ételek, elsősorban sült húsok, magyaros, paprikás fogások kísérőjeként mutatja meg.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Kékfrankos

LOVASSY Kékfrankos

A Kékfrankos Magyarország egyik leggyakoribb, legnépszerűbb bora és a kék szőlők között a legnagyobb területen termesztett fajtája. Népszerűsége sokoldalúságában, könnyedségében rejlik, jól iható, könnyen érthető vörösbor, melyben mindenki megtalálja a szépséget. A Lovassy Kékfrankosban bujkáló édességérzet fokozza gyümölcsösségét, simaságát. Beszélgetések, egész estés mulatságok, tánc vagy kártyapartik mellé is kiváló kísérő lehet. Ajánljuk önmagában fogyasztva vagy vörösborral készített ételekhez, pörköltekhez, paprikás csirke mellé is kiváló.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Kékfrankos

LOVASSY Kékfrankos

A Kékfrankos Magyarország egyik leggyakoribb, legnépszerűbb bora és a kék szőlők között a legnagyobb területen termesztett fajtája. Népszerűsége sokoldalúságában, könnyedségében rejlik, jól iható, könnyen érthető vörösbor, melyben mindenki megtalálja a szépséget. A Lovassy Kékfrankosban bujkáló édességérzet fokozza gyümölcsösségét, simaságát. Beszélgetések, egész estés mulatságok, tánc vagy kártyapartik mellé is kiváló kísérő lehet. Ajánljuk önmagában fogyasztva vagy vörösborral készített ételekhez, pörköltekhez, paprikás csirke mellé is kiváló.

Űrtartalom1,5 l csavarzáras

LOVASSY Kékfrankos Rosé

LOVASSY Kékfrankos Rosé

Az utóbbi évek igazi slágere a rosé, amely a modern borászati technológiák következtében indult világhódító útjára. A reduktív eljárásnak köszönhetően marad meg a borban a frissesség, gyümölcsösség, az élet. És mikor egy ilyen divatos bortípus a legnépszerűbb szőlőfajtával találkozik, akkor igazi sikertörténet születik! A LOVASSY Kékfrankos Rosé illatában, ízében eperre, málnára emlékeztet. Vidám savai, élénk színe igazi nyári hangulatot varázsolnak a pohárba. Ajánljuk gyümölcsökhöz, előételekhez és frissítőnek.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Kékfrankos Rosé

LOVASSY Kékfrankos Rosé

Az utóbbi évek igazi slágere a rosé, amely a modern borászati technológiák következtében indult világhódító útjára. A reduktív eljárásnak köszönhetően marad meg a borban a frissesség, gyümölcsösség, az élet. És mikor egy ilyen divatos bortípus a legnépszerűbb szőlőfajtával találkozik, akkor igazi sikertörténet születik! A LOVASSY Kékfrankos Rosé illatában, ízében eperre, málnára emlékeztet. Vidám savai, élénk színe igazi nyári hangulatot varázsolnak a pohárba. Ajánljuk gyümölcsökhöz, előételekhez és frissítőnek.

Űrtartalom1,5 l csavarzáras

LOVASSY Merlot

LOVASSY Merlot

A magyar borfogyasztók kedvelik az édes borokat, legyen az fehér-, vagy vörösbor, nem véletlen, hogy épp az édes Merlot a Lovassy borválogatás egyik legnépszerűbb tagja. A Lovassy Merlot bársonyosságát és gyümölcsösségét csak fokozza az édesség, így igazán felejthetetlen élménnyé válik a fogyasztása. Ízében és illatában piros-bogyós gyümölcsök fedezhetők fel. Leginkább magában, beszélgetések, partik kísérőjeként ajánljuk, de édes öntettel, gyümölcsökkel készült pikáns húsételek és csokoládés desszertek mellé is kitűnően társítható.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Muskotály

LOVASSY Muskotály

A Muskotály igazi legenda, amely jellegzetes íz- és illatvilággal ejti rabul nem csak a rajongóit, de bárkit, aki belekóstol. A Lovassy édes Muskotály ízében mézes, diós jegyekkel, intenzív illatában aszalt barackkal és mangóval csábít. Ajánljuk az illatos borok, muskotályos ízek kedvelőinek, de meghitt beszélgetésekhez, pletyka partikhoz is ideális, mivel csendben tud hallgatni és minden titkot megőriz. Lehet csak úgy magában ízlelgetve kortyolgatni, de süteményekhez, édes gyümölcsökhöz is igazi élmény, bárkit levesz a lábáról!

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Tokaji Furmint

LOVASSY Tokaji Furmint

Tokaj nevét a világ minden táján ismerik. A borvidék nemzetközileg is leginkább elismert fajtája a Furmint, igazi hungarikum. A Lovassy Tokaji Furmintban a fajtára jellemző almás, birses, szegfűszeges illatok Tokaj ásványosságával és egy kellemes édességgel kiegészítve már önmagukban is egy egész estés programot kínálnak. Az élmény desszertekkel, édes gyümölcsökkel tehető teljesebbé, de bátran kipróbálhatjuk egzotikus fűszerezésű, édes, gyümölcsös fehérhúsokhoz is.

Űrtartalom0,75 l

LOVASSY Villányi Cuvée

LOVASSY Villányi Cuvée

Villány legismertebb szőlőfajtáiból készült házasítás, mely a borvidéken a modernebb, könnyedebb, gyümölcsösebb stílust képviseli. Minőségét és ízvilágát a Cabernet fajták, a Kékfrankos, Pinot noir és a Zweigelt megfelelő arányának köszönheti a bor. A LOVASSY Villányi Cuvée egy közepes testű, telt ízvilágú vörösbor, amely összetettségét, harmóniáját a borvidék mediterrán klímájának is köszönheti. Ajánljuk sajtokhoz, vagy fűszeresebb húsételek, vadak, sültek mellé.

Űrtartalom0,75 l

Az Ital Magyarország Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Ön elmúlt már 18 éves?
IGEN
NEM